De PvdA Beuningen staat voor gelijke kansen voor jong en oud

10 maart 2022

Wonen
Iedereen heeft recht op een betaalbare woning en iedereen moet kunnen wonen in een veilige woonomgeving. Het opheffen van de woningnood heeft voor de PvdA de absolute prioriteit. Daarom moeten er levensbestendige, energie-neutrale en betaalbare woningen worden gebouwd in alle dorpskernen van Beuningen.

Onderwijs, jeugd en cultuur
Vooral in het onderwijs verdienen onze kinderen gelijke kansen. Meer aandacht dus voor achterstanden en talentontwikkeling. Kinderen en jongeren verdienen een eigen plek, een jeugdhonk of een jongerensociëteit om zich te ontwikkelen en kennis te maken met de Beuningse samenleving.

Senioren
Wij vragen speciale aandacht voor senioren. De leeftijdsgroep die in Beuningen ruim vertegenwoordigd is. De kwaliteit van het leven moet voor hen centraal staan en daarbij moeten we maatwerk leveren. Ouderen hebben en houden een volwaardige plaats in de Beuningse samenleving.

Sociaal domein
De kloof tussen arm en rijk, tussen kansrijk en kansarm moet worden verkleind. Ondersteuning geven we waar het nodig is. De Partij van de Arbeid accepteert niet dat mensen in armoede leven.

Werkgelegenheid en economie
In de plannen van de PvdA voor de nabije toekomst is er passend werk voor iedereen, kan een ieder zijn of haar talenten inzetten en werken op een veilige en duurzame werkplek. Gemeente, bedrijven en publieke organisaties maken concrete afspraken over werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor migranten. Duurzaam ondernemen en een circulaire economie worden gestimuleerd.

Duurzaamheid
Onze gemeente wordt een duurzame gemeente en energieneutraal in 2040. Lokale kleinschalige initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden ondersteund.

Natuur en milieu
De mens is een deel van de natuur. Natuur en milieu dienen optimaal beschermd te worden. De PvdA wil schone en groene wijken met parken en ruime groenstroken, met een consequent ecologisch maaibeleid en voorrang aan biodiversiteit. Wij staan voor meer aandacht voor de waterhuishouding en voor steenbreek (tegels uit de tuin).

Lucht en bodem
Een goede kwaliteit van lucht, oppervlakte- en grondwater en bodem is van groot belang voor een gezonde leefomgeving. Voor de PvdA is en blijft ook dit een onderwerp van grote betekenis ook in de komende raadsperiode. En wat ons betreft weer in de coalitie.

Kies PvdA op (14, 15 en) 16 maart en stem voor gelijke kansen