Standpunten

Zoeken

De bibliotheek centraal

De huidige plek van de bibliotheek is op zich niet slecht. Maar de bibliotheek is op zoek naar een kleinere, goedkopere locatie. Wij vinden het in ieder geval van belang dat deze voorziening voor Beuningen gehandhaafd blijft. Bij voorkeur in of vlakbij het winkelcentrum.

Lees verder

Een Generatiepark in Winssen

In Winssen is een initiatief gestart om een ontmoetingsplek te creëren voor jong en oud. Wij juichen dit soort ideeën toe. En wij hopen dat er in de andere dorpen soortgelijke initiatieven ontstaan.

Lees verder

Meeste verkeer via Schoenaker naar A73

PvdA Beuningen staat al jaren op het standpunt dat er één simpele, effectieve maatregel is om het verkeer in de richting van Weurt te ontmoedigen: auto’s uit de richting Ewijk en Winssen af laten buigen naar de Schoenaker.

Lees verder

Ondersteuning voor Theater de Molen

PvdA Beuningen is blij met Theater De Molen. Het theater heeft zich, met een gevarieerd aanbod, een plaats verworven in de gemeente. Zonder steun van de gemeente kan het theater (nog) niet bestaan.

Lees verder

Steun aan coöperatieve energieopwekking

PvdA Beuningen wil inspelen op het “Energieakkoord voor duurzame groei”. In het energieakkoord krijgen burgers een aantrekkelijke prikkel om zelf hernieuwbare energie op te wekken in coöperatieve initiatieven. Dit gebeurt door middel van een belastingkorting.

Lees verder

Verbetering uitstraling Julianaplein en Juliana Passage

Wij horen van veel bewoners in onze gemeente dat zij een “echt hart” missen in het winkelcentrum van Beuningen. Dat zou natuurlijk het Julianaplein met de Passage moeten zijn. PvdA Beuningen wil op zoek naar mogelijkheden om de uitstraling van dit gebied te verbeteren.

Lees verder

Verkeersluw maken van het van Heemstraplein

Er bestaat in Beuningen natuurlijk helemaal geen van Heemstraplein! PvdA Beuningen wil dat graag tot stand laten komen. Wij zien dat het voor rolstoelers, voor (groot)ouders met kinderwagens een hele toer is om op de Asdonck te komen als daar een evenement is. Bovendien willen wij dat de Asdonck, met de bioscoop meer dan nu onderdeel worden van het dorpshart.

Lees verder

Woningbouw stimuleren

Er is in de afgelopen jaren, mede door de economische crisis, niet veel gebouwd. De woningbouw moet wel weer op gang gebracht worden. Daar horen maatregelen bij die het interessant maken om in Beuningen te komen (of te blijven) wonen.

Lees verder

Zwembad De Plons moet blijven

In het kader van een bezuinigingsbeleid stond (en staat) het voortbestaan van dit zwembad op de tocht. De PvdA is van mening dat tijdelijke bezuinigingen niet mogen ontaarden in het afbreken van belangrijke voorzieningen die dan voor altijd verloren zijn.

Lees verder