Door op 6 september 2017

Hoe je ons kwaad kunt krijgen?

Wij kunnen boos worden als politieke partijen het ene jaar dit roepen en twee of drie jaar later weer iets totaal anders. Waarbij ze ook nog eens niet de consequenties accepteren van datgene dat ze in het eerste jaar hebben geroepen.

Waar gaat het om?
Weet u nog in 2014? Het was de periode in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA Beuningen, CDA, GroenLinks riepen al een tijdje dat het zwembad De Plons behouden moest blijven. Samen met het budget voor schoolzwemmen. Van de VVD mocht De Plons wel dicht en van Beuningen Nu & Morgen ook. D66 ging meedoen met de verkiezingen en vond ook dat we in Beuningen een zwembad moeten hebben. En uiteindelijk, ongeveer een week voor de gemeenteraadsverkiezingen ging Beuningen Nu & Morgen overstag. Ineens hingen er overal spandoeken dat ook met BN&M er in Beuningen een zwembad zou blijven.

En nu zijn we bijna vier jaar verder. En lezen we in de Gelderlander een oproep van de exploitant van De Plons aan de politieke partijen in Beuningen. Een oproep om na te denken over de toekomst van het zwembad en dan met name het gebouw. Dat gebouw is bijna vijftig jaar oud, heel duur in energiegebruik en groot onderhoud wordt steeds duurder en ingewikkelder.

Verstandig dus om over de toekomst na te denken. Als er een grote investering gedaan moet worden, moet je daar tijdig aan gaan denken. De Gelderlander vroeg aan twee politieke partijen commentaar: BN&M en CDA. En wat zeggen deze partijen? Nou, dat weten we nog niet hoor, daar moeten we eerst nog eens goed over nadenken. Of het in het verkiezingsprogramma van het CDA komt weet Pim van Teffelen nog niet, daarover beslissen de leden. En Bert Jeurissen? We staan positief tegenover een eigen zwemgelegenheid voor Beuningen, maar niet tegen elke prijs. En hij gaat verder met het inbrengen van allerlei problemen waardoor het moeilijk, moeilijk, moeilijk wordt.

Wat PvdA Beuningen gezegd zou hebben als de Gelderlander gebeld had? Simpel: nu beginnen met plannen maken voor een gecombineerde sporthal met zwembad. En schoolzwemmen weer terug op het programma.